fredag 9 oktober 2009

Rattfyllerist i våldsam krock med kvinna

PITEÅ En trafikolycka vid Acusticum resulterade i en allvarligt skadad kvinna. Den 50-årige man som framförde det andra fordonet misstänktes redan från början för rattfylleri. Obekräftade uppgifter talar för att den gripne föraren var Piteås kommunalråd Pelle Hägglund.


En trafikolycka inträffade på torsdagen klockan 14.35 på Bagargatan bakom Acusticum vid Institutionen för musik och medier. En yngre kvinna var på väg ut från parkeringen i anslutning till företagsbyn. I riktning från Norra ringen kom en bil farandes i mycket hög hastighet i fel körfält. Bilen kolliderade med den unga kvinnan som fördes till Sunderbyns sjukhus med allvarliga skador.


Greps för rattfylla

Den ankommande bilens förare, en man född 1956, och en medpassagerare klarade sig undan med lindrigare skador. Polisen misstänkte redan från början att det rörde sig om rattfylleri. Ett utandningsprov som polisen gjorde på föraren skulle komma att bekräfta detta. Utandningsprovet visade en alkoholhalt på 0,9 promille i blodet. Gränsen för rattfylleri är 0.1 milligram per liter och för grovt rattfylleri är 0,5 milligram per liter.

Mannen är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Mannen greps men släpptes efter förhör.


Pelle Hägglund

Polisen ville inte uttala sig om den 50-årige förarens identitet, men enligt inkomna uppgifter till Replik ska föraren vara kommunalrådet Pelle Hägglund.

- Han är inte tidigare känd i det här sammanhanget, säger polisens presskontakt Ulla Carlsson på frågan om mannen tidigare gripits för liknande förbrytelser.

- Jag har inga kommentarer, upprepar Pelle Hägglund när Replik undersöker uppgifterna. Han svarar varken på frågan om han var delaktig i olyckan och vill över huvud taget inte bekräfta huruvida det var hans bil som kolliderade med den skakade kvinnan.

- Ni får skriva vad ni vill, säger han kort.

SUSANNA LARSSON-SCHULZ/DENNIS WIKBERG

Inga kommentarer: