fredag 9 oktober 2009

Marklund hoppas på SM-succé

PITEÅ I januari nästa år så arrangeras Skid-SM på det nyrenoverade Vallsberget, och marknadskoordinatorn Håkan Marklund tror på succé.
- Det blev succé när Piteå arrangerade SM 1999 och vi hoppas att det blir lika bra denna gång, säger Håkan Marklund.

80 herrar och 60 damer kommer att äntra Vallsberget i januari när Skid-SM går av stapeln. Anläggningen har utvecklats för cirka åtta miljoner kronor och på sommaren kommer man att kunna åka rullskidor på den asfalterade banan. Håkan Marklund anser att Vallsbergets utformning är ensam i sitt slag.
- Man ser hela banan och det är väldigt ovanligt för en skidanläggning, säger Håkan Marklund.

Många sponsorer
Alla avtal är inte helt klara och det fullständiga programmet inför SM släpps den 30:e oktober. Att intresset kring skidåkningen och SM är stor märks tydligt.
- Vi har fått fler sponsorer än vi kunde tro. Ingen av de vi har frågat har egentligen sagt nej, säger Håkan Marklund. Piteå har sammanlagt nio skidklubbar och ungefär 1000 aktiva ungdomar inom skidåkningen. Kommunens två största medaljhopp i SM är Jesper Modin och Lina Andersson – den regerande svenska mästarinnan i sprintstafett.

50 tävlande föreningar
SM är den sista chansen att utmärka sig inför Vinter-OS och Håkan Marklund tror att det är en av orsakerna till det stora intresset. Ungefär 50 föreningar kommer att delta under de fyra dagarna som SM pågår, och en av dessa är IFK Tärendö med den kanske starkast lysande stjärnan Charlotte Kalla i spetsen.
- Givetvis är Kalla ett av de stora namnen. Hon kommer och tävlar i SM här i Piteå istället för att delta i Tour de Ski, förklarar Håkan Marklund.

Mycket marknadsföring
Marknadskoordinatorn Håkan Marklund och de övriga arrangörerna för Skid-SM 2010 satsar hårt på marknadsföringen i år. Tävlingen har reklamerats mycket i media och på hemsidan för SM har tävlingsledaren Jenny Axelsson startat en SM-blogg.
- Vi har fått väldigt många besökare på vår hemsida och vi har även ett nytt kansli där telefonen ringt oavbrutet, säger Håkan Marklund.
CAROLINE SANDELIN

Inga kommentarer: