torsdag 8 oktober 2009

Veckans horoskop

Repliks egna siare Demitri förutsäger veckan utifrån stjärnornas och planeternas position på stjärnhimlen.

Väduren (20/3-19/4)
Veckan kommer gå i misslyckandets tecken. Datorer kommer haverera, ett viktigt projekt kommer kollapsa och din privata ekonomi kommer slås i spillror. Du blir ofta pikad av så kallade ”vänner”. Håller du på med lantbruk får du en extra risig vecka. Är du fotbollssupporter kommer ditt lag garanterat förlora viktiga matcher.

Oxen (20/4-20/5)
Det våras för fest och du är inte inbjuden. Men misströsta inte – eftersom månen står i sitt tolfte hus är det fördelaktigt för Oxen att avstå från sådana sinnesslöa tillställningar. Är du i ett förhållande kommer du garanterat finna tröst i sänghalmen. Om du mot förmodan är ensamstående kan du alltid förlita dig på din egen förmåga.

Tvillingarna (21/5-20/6)
Denna vecka är Jupiter extra stark för din del, vilket underlättar utvecklandet av ohälsosamma beroenden. Håll dig borta från våldsamma amerikanska first person shooter-spel om du inte vill fastna framför dataskärmen resten av livet. Du kommer dessutom ertappas med byxorna nere i en genant situation tillsammans med en illasinnad Skorpion.

Kräftan (21/6-21/7)
Du är vida känd för att vara en medelmåtta, så även denna vecka. Din prestation devalverar ditt människovärde. En konflikt på din arbetsplats kommer sluta i tårar och hidösa tillmälen. Ett råd från stjärnvetarna: etablera en nära relation till vodkaflaskor och helgen blir – mot alla odds – a night to remember.

Lejonet (22/7-22/8)
Din arrogans når denna vecka rekordnivåer, men vem sörjer för det när du i övrigt är så förträfflig? Du är alla hjärtans eggelse, tidens upphov, den gyllene Fågel Fenix som reser sig efter varje flamma som förbränt din svindlande existens. Änglakörer sjunger ballader för dig och paradisets nycklar väntar på din hand.

Jungfrun (23/8-22/9)
Verkligheten kan förefalla planerad för att misskreditera din existens. Det är den också, men under Uranus tämligen vänligt sinnade inflytande behöver du inte frukta för ditt liv denna vecka. I spel väntar en riktig miljonvinst och en av dina vänner behöver din hjälp. Men detta faller inte din giriga karaktär i smaken.

Vågen (23/9-22/10)
En sorglig insikt har införlivats i Vågens harmonisökande tecken. Livet kan förefalla präglat av emotionella bombräder, men tack vare Merkurius kreativa tänkande kommer du zick-zacka mellan provsprängningarna med bravur. Sviterna av detta inre slagfält är ett övergående vankelmodigt tillstånd.

Skorpionen (23/10-21/11)
Din fallenhet för ondska kommer leda till ett karaktärsmässigt klavertramp när din ilska förvrängs till en öppenhjärtig, men ack så arrangerad inbjudan. Själv argumenterar du för att vara en koalition av enighet och dimridåer, men inte ens din egna sinnesnärvaro kan svära på att detta innehåller korn av sanning.

Skytten (22/11-21/12)
Viskningar av misstro kan inte dölja till nyckfulla sätt och hur påkostade olyckshändelser leder till att du försjunker i dig själv. Vindspel i ditt bloggarkiv talar för motsatsen, men i slutändan kommer du, utan läppstiftet på läpparna, att känna dig nervös-naken-utblottad. Men du har inget att skämmas för.

Stenbocken (22/12-20/1)
Irritationer kan stiga upp ur ditt inre hav av blottställd och inställt självförverkligande. Dina ursäkter förefaller vara ett pittoreskt inslag i omvärldens vardag, men du skulle ändå inte tjäna något på att säga upp dina anpassningsbara tillflyktsorter. Efter en regelrätt rutinkontroll kommer du landa i dig själv.

Vattumannen (21/1-18/2)
Din begäran efter romantiska avigsidor har avslagits. Med sinnesro i handen kommer kollektivtrafiken i dina minnen att få skulden för drömmarnas arméer. Innan du avbryter en himmelsvid lögn borde du förfina de manér barndomen tuktat dig till – och fly. Din verklighet har ingen fallskärm.

Fiskarna (19/2-19/3)
Du är drottning av ödesmättade riddare. Genom pärleporten seglar dina tappra sjömän för att förära dig med en krona på ditt upphöjda intellekt. En stjärnformation markerar din status och du behöver inte kvotera in extra kärlek (inga missöden stundar). Du är mästarinna av tillfredsställda tankar.

Ytterligare en krock i Piteå

PITEÅ Det smäller friskt i Piteå idag. I eftermiddag skedde en trafikolycka vid Norrfjärden där fyra personer skadades lindrigt.

Två personer i olyckan var barn, rapporterar Piteå-tidningen. Barnen och deras pappa kördes till Sunderby sjukhus med ambulans. Mannen i den andra bilen avböjde ambulansfärd till sjukhuset. En miss av väjningsplikt tros vara orsaken till olyckan.

En allvarligt skadad vid krock

PITEÅ Under torsdagseftermiddagen krockade två bilar i centrala Piteå. En person fördes till sjukhuset med allvarliga skador.

Klockan 14.35 skedde en bilolycka utanför Studio Acusticum i Piteå när en bil körde in i en annan. Totalt sett var tre personer inblandade. En person skadades allvarligt, de andra ådrog sig lindrigare skador. Polisen misstänker rattfylleri, vilket de baserar på vittnesuppgifter.

Observera att detta är en fiktiv artikel, olyckan har inte inträffat på riktigt.

Första gången för Mustasch i Norrbotten

PITEÅ På fredag spelar det västkustbaserade bandet Mustasch för första gången i Norrbotten. Konserten äger rum på Norrmalmia i Piteå, men spelningen är ett band kort.
Läs intervjun med arrangören Jan Wimander i morgondagens Replik.

Herta Müller fick årets Nobelpris i litteratur

Det blev Herta Müller som förärades Nobelpriset i litteratur i år.

Piteå IF:s publiksiffror går emot strömmen

PITEÅ Intresset för damfotboll är svalt men för Piteå IF pekar publiksiffrorna uppåt. De har ett publiksnitt på 1900 åskådare per match. Sportchefen Håkan Norberg gläds över att intresset för damfotboll är stort i kommunen.
- Vi har ingen högljudd publik men att de finns där är jätteviktigt, säger han.

Mycket fokus ligger på herrfotboll och för damerna har det varit svårt att nå ut till sin publik. För Piteå som är en liten kommun har det dock varit lättare och publiksiffrorna fortsätter att stiga. - Vi har använt oss av mycket media och press och tack vare det så har intresset för både herr- och damfotbollen i Piteå ökat, säger Håkan Norberg som är sportchef för Piteå IF.
CAROLINE SANDELIN

Läs mer om ämnet i morgondagens tidning.

I fredagens tidning

Replik träffar en Piteåprofil som berättar om sin nya nöjessatsning.

Voodooritualer och “happy endings”

INRIKES Polisen vet inte hur de ska hantera dagens människohandel. Nigerianska kvinnor kontrolleras av männen med hjälp av olika voodooritualer och thailändskor tvingas till att sälja massage av könsdelar, så kallade ”happy endings”. Metoderna kring människohandeln har förfinats, kvinnornas förhållanden är bättre för att de inte ska vilja samarbeta med polisen och detta gör det svårt att upptäcka och lokalisera brotten.

Källa: polisen.se

Stödtelefon för nattlig trygghet

STOCKHOLM ”Nattknappen” har etablerat sig i Stockholms län. Känner du dig otrygg på natten, är ensam och på väg någonstans kan du ringa till polisens stödtelefon och känna trygghet i att någon vet vart du befinner dig. Numret är: 08-50 44 66 66, volontärer jobbar med att hålla dig sällskap i Stockholmsnatten.

Källa: polisen.se

Vaccin mot svininfluensan har nått Norrbotten

SUNDERBYN Nu har vaccinet nått de norra delarna av Sverige. Men vaccinationerna drar dock inte igång förrän om två veckor.

Igår anlände den den första lasten med vaccin mot svininfluensa till Sverige. Enligt Anders Österlund, smittskyddsläkare på Sunderby sjukhus, så tror man att vaccinationen i Norrbotten kommer kunna dra igång den 19 oktober. Men det kan bli ännu senare om det blir förseningar på vaccinationskapslarna som ska distribueras ut till alla vårdcentraler runt om i landet. Totalt kommer Norrbotten att få 500 000 vaccinationskapslar vilket betyder 2 vaccinationer per person.

Faran är inte över
Men trots att smittspridningen av svininfluensan hittills varit relativt låg vill Anders Österlund inte blåsa faran över.
– Vissa anser ju att nedgången av antalet svininfluensafall talar för att vi inte kommer få någon större spridning. Men det är som sagt jättesvårt att säga om och i så fall när epidemin kommer att slå till och när vi får den största toppen. Men vi är glada att den har låtit vänta på sig så vi hinner vaccinera så många som möjligt, säger han.
ADAM SCHATZL